Hoppa till innehåll
Media

Förhandsröstningsställena vid riksdagsvalet på vaalit.fi

justitieministeriet
Utgivningsdatum 26.1.2015 9.57
Nyhet

Information om alla förhandsröstningsställen vid riksdagsvalet i april finns på justitieministeriets valwebbplats www.vaalit.fi. På webbplatsen finns en förteckning över samtliga förhandsröstningsställen i hemlandet och utomlands samt deras besöksadresser och öppettider.

Riksdagsvalet förrättas den 19 april. Förhandsröstning ordnas i Finland 8–14 och utomlands 8–11.4.2015. En del av förhandsröstningsställena är öppna för röstning enbart vissa dagar under förhandsröstningsperioden.

Det är möjligt att rösta på förhand på sammanlagt 912 allmänna förhandsröstningsställen i hemlandet. Antalet förhandsröstningsställen har ökat med 11 jämfört med det föregående riksdagsvalet. Förhandsröstning ordnas bl.a. på kommunalhus, bibliotek och andra kommunala ämbetsverk och inrättningar.

Utomlands kan väljarna rösta på förhand vid totalt 233 beskickningar eller deras verksamhetsställen i 89 länder. På vissa ställen är det möjligt att rösta under alla fyra dagar, men de flesta av förhandsröstningsställena utomlands är öppna för röstning endast under vissa dagar. Vid det föregående riksdagsvalet var antalet utländska förhandsröstningsställen 241.

På valdagen i april är det möjligt att rösta i 2 142 vallokaler. Antalet vallokaler har minskat med 291 jämfört med det föregående riksdagsvalet. 

Ytterligare upplysningar:

valdirektör Arto Jääskeläinen, tfn 02951 50128 och konsultativ tjänsteman Jussi Aaltonen, tfn 02951 50560

Tillbaka till toppen