Hyppää sisältöön
Media

Ennakkoäänestys jatkuu viikonloppuna

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 8.4.2011 11.00
Tiedote -

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu myös lauantaina ja sunnuntaina useimmissa ennakkoäänestyspaikoissa. Äänestäminen on viikonvaihteessa usein nopeaa, sillä äänestäjiä on yleensä vähemmän kuin arkipäivinä.

Viikonlopun jälkeen ennakkoäänestys jatkuu vielä maanantaina ja tiistaina. Viimeiset ennakkoäänestyspäivät ovat perinteisesti olleet vilkkaita ja ennakkoäänestyspaikoille saattaa muodostua jonoja.

Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Mukana tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Äänestäjälle postitse lähetetyssä ilmoituskortissa on luettelo oman vaalipiirin ennakkoäänestyspaikoista. Ennakkoäänestyspaikkojen osoitteista ja aukioloajoista saa tietoja myös oikeusministeriön vaalisivuilta www.vaalit.fi ja puhelinpalvelusta. Maksuton puhelinpalvelu on suomeksi numerossa 0800 9 4770 ja ruotsiksi numerossa 0800 9 4771.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntaina 17. huhtikuuta ja silloin äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20. Vaalipäivänä saa äänestää vain ilmoituskorttiin merkityssä äänestyspaikassa.

Lisätietoja:
vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, puh. 09 1606 7572
neuvotteleva virkamies Jussi Aaltonen, puh. 09 1606 7620
sähköposti: [email protected]

Ennakkoäänestyksen aikana vaalisivuille www.vaalit.fi tulee noin klo 18 ja noin klo 21 tiedot ennakkoon äänestäneiden määristä koko maassa. Kello 21 kerrotaan myös ennakkoon äänestäneiden määrät vaalipiireittäin ja kunnittain. Viikonloppuna (la-su) tiedot päivitetään jo noin klo 17.

Tuija Brax
Sivun alkuun