Hyppää sisältöön
Media

ETNO-foorumissa aiheena maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen osallistumisen ja vaikuttamisen edistäminen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 25.5.2015 12.01
Uutinen

Etnisten suhteiden foorumi järjestetään 26.5.2015 Finlandia-talossa Helsingissä. Aiheena on maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen osallistumisen ja vaikuttamisen edistäminen

Foorumissa keskustellaan myös ratkaisuista, joilla eri yhteiskunnan eri aloilla voidaan edistää maahanmuuttajien osallistumista niin työelämässä, yhteiskunnan päätöksenteossa kuin arkielämän tilanteissa. Foorumissa keskustellaan myös siitä, kuinka hyviä etnisiä suhteita voidaan edistää paikallistasolla.

Foorumi on suunnattu erityisesti maahanmuutto- ja kotouttamistyöntekijöille, tutkijoille ja paikallisen tason vuoropuhelun rakentajille. Vuosittaisen ETNO foorumin tavoite on tiedottaa maahanmuuttopolitiikasta, etnisestä yhdenvertaisuudesta ja etnisten suhteiden tilasta.

Tilaisuuden järjestää oikeusministeriön yhteydessä toimiva Etnisten suhteiden neuvottelukunta (ETNO). Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin. ETNO:n tarkoituksena on kehittää vuorovaikutusta eri ryhmien välillä sekä avustaa ministeriöitä etnisesti yhdenvertaisen ja monimuotoisen yhteiskunnan kehittämisessä.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Peter Kariuki, puh. 02951 50191

Sivun alkuun