Hyppää sisältöön
Media

Henriksson: Postin on tiedotettava sekä suomeksi että ruotsiksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 30.3.2015 11.30
Tiedote

Postipalveluista on tiedotustavasta riippumatta annettava tietoa sekä suomeksi että ruotsiksi, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Posti, joka on valtion liikelaitos, on alkanut jakaa koteihin osoitteetonta mainospostia Postinen-nimisessä kuoressa. Kuoressa on mainosten lisäksi myös tietoa postipalveluista ja niiden käyttämisestä. Valtion liikelaitosten on tietyin edellytyksin annettava palvelua ja tiedotettava sekä suomeksi ja ruotsiksi.

- Valtion omistuksessa olevan yhtiön tulee toimia esimerkkinä kielellisten palveluiden tarjoamisessa. Tässä on kyse kansalaisten kannalta keskeisestä palvelusta ja tiedotuslehtisellä on laaja levikki, Henriksson sanoo.

Postinen ilmestyy usein ja sisältää tuoretta tietoa. Koska se jaetaan suoraan koteihin, se todennäköisesti myös tavoittaa huomattavasti laajemman yleisön kuin Postin muut tiedotuskanavat.

Kielilain mukaan valtion liikelaitoksen on annettava palvelua ja tiedotettava suomeksi ja ruotsiksi toiminnan laadun ja asiayhteyden edellyttämässä laajuudessa ja tavalla, jota kokonaisuutena arvioiden ei voida pitää yhtiön kannalta kohtuuttomana. Mitä suurempi markkinaosuus yhtiöllä on, sitä laajempi velvollisuus sillä on antaa palvelua molemmilla kielillä.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Mia Wikström, puh. 02951 50300
kieliasiainneuvos Corinna Tammenmaa, puh. 02951 50181

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun