Hyppää sisältöön
Media

Hyvinkään oikeustaloon peruskorjaus ja lisätilaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2011 11.00
Tiedote -

Hyvinkään käräjäoikeuden Hyvinkään kanslian toimitilat peruskorjataan ja samalla rakennetaan lisätilaa. Oikeusministeriö allekirjoitti uusia toimitiloja koskevan vuokrasopimuksen Senaatti-kiinteistöjen kanssa 15.11.2011.

Lisätilaa tarvitaan, koska käräjäoikeuksien rakennemuutoksen myötä laajentuneen Hyvinkään käräjäoikeuden Riihimäen kanslian toiminnot siirretään Hyvinkäälle. Samassa yhteydessä lisärakennukseen valmistuvat tilat Itä- ja Keski-Uudenmaan ulosottoviraston Hyvinkään toimipaikalle, Hyvinkään oikeusaputoimistolle sekä Hyvinkään maistraatille.

Uusista tiloista on keväällä 2011 valmistunut hankesuunnitelma, jonka pohjalta vuokra-sopimus on tehty. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti. Uudet tilat saadaan käräjäoikeuden ja muiden virastojen käyttöön vaiheittain. Viimeisen vaiheen arvioidaan valmistuvan toukokuussa 2013.

Uudet toimitilat on suunniteltu oikeusministeriön toimitilakonseptin mukaisesti. Tavoitteena on ohjata uusien oikeustalojen suunnittelua siten, että toimitilat ovat mahdollisimman toimivia, joustavasti muunneltavia ja tehokkaita.

Uusissa toimitiloissa käräjäoikeus, ulosottovirasto ja oikeusaputoimisto saavat käyttöönsä kunnostetut ja virastojen toimintaa varten suunnitellut tilat. Toiminnallisuuden lisäksi turvallisuus- ja terveellisyysvaatimukset on otettu tarkoin huomioon.

Lisätietoja:
ylitarkastajaJarkko Mannerhovi, puh. 09 1606 7610
osastopäällikkö Kari Kiesiläinen, puh. 09 1606 7532
sähköposti [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun