Hyppää sisältöön
Media

Ihmiskaupan vastaisen toiminnan asiantuntijat kokoontuvat Brysselissä

oikeusministeriösisäministeriö
Julkaisuajankohta 3.12.2019 10.10
Tiedote

EU:n jäsenmaiden ihmiskauppakoordinaattorit ja ihmiskaupparaportoijat kokoontuvat Brysselissä 4.–5.12. EU:n ihmiskaupan vastaisen toiminnan koordinaattorin Myria Vassiliadoun kutsumana. Kokous järjestetään osana Suomen EU-puheenjohtajuutta.

EU:n komissio on nostanut esiin huolensa siitä, että ihmiskaupparikoksissa rikosvastuu toteutuu huonosti jäsenmaissa. Uhreja tunnistetaan vuosi vuodelta paremmin, mutta tuomiot ihmiskaupasta ovat jääneet vähäisiksi.

Kokouksen keskeinen teema on ihmiskaupan torjuminen ja erityisesti seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä ihmiskauppa. Komissio on pitänyt tärkeänä puuttua ihmiskauppaa aiheuttavaan kysyntään ja pitänyt esillä EU-lainsäädännön mukaista velvoitetta harkita ihmiskaupan uhrien tuottamien palveluiden käytön kriminalisointia. Suomessa seksin ostaminen ihmiskaupan uhrilta on kriminalisoitu, mutta näin ei ole kaikkialla Euroopassa.

Ihmiskauppakoordinaattorin virka on siirtymässä sisäministeriöstä oikeusministeriöön vuoden 2020 alusta. Suomessa itsenäisenä ja riippumattoman ihmiskaupparaportoijana toimii yhdenvertaisuusvaltuutettu.

Lisätietoja:

poliisitarkastaja Miia Lehtinen, sisäministeriö, puh. 0295 488 686, [email protected],

erityisasiantuntija Saija Sambou, oikeusministeriö, puh. 0295 150 352, [email protected]

Sivun alkuun