Hyppää sisältöön
Media

Kansainvälinen rikossovittelukonferenssi Helsingissä 14.- 16. kesäkuuta - Myös Norjan joukkosurma esillä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 6.6.2012 21.00
Tiedote -

Oikeusministeriö, Euroopan rikossovittelufoorumi ja Helsingin yliopisto järjestävät 14. - 16. kesäkuuta rikosasioiden sovittelua koskevan kansainvälisen konferenssin Helsingissä. Yhtenä pääpuhujista on norjalainen professori Nils Christie, joka pohtii, onko yhteiskunnan mahdollista toipua Norjan joukkosurmien kaltaisista veriteoista.

Konferenssin pääteemana on ihmisten yhdistäminen - sillan rakentaminen ja ihmisten välisten konfliktien korjaaminen. Rikos ei kosketa pelkästään uhria ja rikoksentekijää, vaan väkivallan ja rikosten vaikutukset ulottuvat usein laajalti yhteiskuntaan.

Seminaari jakaantuu kolmeen aihealueeseen: rikoksen uhrit, rikoksentekijät ja yhteiskunta. Konferenssissa esitellään ennakkotuloksia laajasta kansainvälisestä tutkimushankkeesta, jossa on selvitetty uhrien asemaa, kokemuksia ja tarpeita rikossovittelussa. Toisena teemana keskustellaan siitä, miten rikoksentekijät voitaisiin paremmin kuntouttaa ja saattaa yhteiskunnan osaksi. Kolmanneksi pohditaan sitä, miten yhteiskunta parhaiten voisi osallistua sovittelutoimintaan ja hyötyä sen tuomista eduista.

Konferenssin avaavat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sosiaali- ja terveysministeri Maria Guzenina-Richardson.

Konferenssiin osallistuu noin250 sovittelun asiantuntijaa 34 maasta.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Aarne Kinnunen (OM), puh. 02951 50580
sähköposti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun