Hyppää sisältöön
Media

Johanna Suurpää jatkaa osastopäällikkönä oikeusministeriössä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 11.1.2024 13.26
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti, osastopäällikkö Johanna Suurpään oikeusministeriön demokratia- ja julkisoikeusosaston osastopäälliköksi viisivuotiskaudeksi ajalle 1.5.2024–30.4.2029.

Johanna Suurpää on työskennellyt demokratia- ja julkisoikeusosaston osastopäällikkönä vuodesta 2019. Vuosina 2010-2019 Suurpää toimi oikeusministeriössä demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikön päällikkönä.

Osastopäällikön virkaa haki viisi henkilöä.

Demokratia- ja julkisoikeusosasto vastaa perusoikeuspolitiikkaan liittyvistä tehtävistä, julkisoikeuden alan lainsäädännöstä sekä vaali- ja muiden osallistumisoikeuksien toteutumisesta. Osasto vastaa valtiosääntöoikeuteen, hallinto-oikeuteen, hallintolainkäyttöön, tietosuojaan ja julkisuuteen liittyvistä lainvalmistelutehtävistä. Osasto edistää yhdenvertaisuutta, hyviä etnisiä suhteita ja kielellisten oikeuksien toteutumista sekä koordinoi saamelaisasioita ja sille kuuluvat Ahvenanmaan asiat sekä eurooppaoikeudelliset asiantuntijatehtävät. Osastolle kuuluu myös Tietosuojavaltuutetun toimiston, Lapsiasiavaltuutetun toimiston, Tasa-arvovaltuutetun toimiston ja Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston tulosohjaus. Osastopäällikkö johtaa ja kehittää osaston strategiatyötä ja toimintaa sekä vastaa sille asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta.

Lisätietoja:
kansliapäällikkö Pekka Timonen, yhteydenotot: johdon sihteeri Sanna Laine, p. 0295 150 044, [email protected]

Valtioneuvoston päätökset

Sivun alkuun