Hyppää sisältöön
Media

Kaarlo Tuori Venetsian komission jäseneksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 2.5.2018 13.46
Tiedote

Oikeusministeriö on nimittänyt professori emeritus Kaarlo Tuorin Suomen jäseneksi kansainväliseen Demokratiaa oikeusteitse -komissioon eli ns. Venetsian komissioon. Varajäseneksi nimitettiin oikeusneuvos Päivi Hirvelä. Toimikausi on neljä vuotta ja se alkaa toukokuussa 2018.

Vuonna 1990 perustettu Venetsian komissio on Euroopan neuvoston alaisuudessa toimiva riippumattomista asiantuntijoista koostuva komitea. Sen keskeisiin työvälineisiin kuuluvat lausunnot, joita se antaa joko jäsenmaiden tai EN:n instituutioiden pyynnöstä tai oma-aloitteisesti. Komissio antaa myös oikeudellista neuvontaa jäsenmaille niiden uudistaessa perustuslakejaan ja lainsäädäntöään sekä järjestää koulutusta ja seminaareja toimialansa kysymyksistä.

Professori emeritus Kaarlo Tuori on Suomen pitkäaikainen jäsen Venetsian komissiossa. Oikeusneuvos Päivi Hirvelä toimii korkeimman oikeuden jäsenenä, jota ennen hän työskenteli tuomarina Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Komission jäsenille ei makseta erillistä palkkiota, vaan kyseessä on luottamustehtävä.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Sami Manninen, puh. 02951 50318

Sivun alkuun