Hyppää sisältöön
Media

Kansalaisten talousosaamista ja taloudenhallintaa halutaan parantaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 4.9.2019 11.14
Tiedote

Oikeusministeriö on asettanut hankkeen, jolla halutaan pienentää kansalaisten ylivelkaantumisriskiä. Tavoitteena on parantaa kansalaisten talousosaamista ja taloudenhallintaa sekä ylivelkaantuneiden avunsaantia.

Hankkeessa oikeusministeriö ja Valtakunnanvoudinvirasto suunnittelevat ja toteuttavat keinoja, joilla parannetaan kansalaisten oman talouden hallintaa ja samalla vähennetään ylivelkaantumisriskiä. Hankkeessa vahvistetaan sidosryhmien välistä yhteistyötä velkakierteiden ehkäisemiseksi.

Hanke on osa Antti Rinteen hallituksen ohjelmaa, jossa on useita kirjauksia ylivelkaantumisen ja siihen liittyvien ongelmien puuttumiseksi.

- Yksi keskeinen keino ylivelkaantumisen vähentämisessä on talous- ja velkaneuvonnan vahvistaminen. Kansalaisten talouden hallinnan lisääminen ja velkaongelmiin puuttuminen vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Oikeaan aikaan annetulla oikealla neuvonnalla saavutetaan paras tulos, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

Kansalaisille tarjottavaa taloudellista neuvontaa on tarkoitus vahvistaa kehittämällä sellaisia välineitä ja toimintatapoja, joiden avulla taloudellisia haasteita kohtaavat henkilöt saadaan nykyistä varhaisemmassa vaiheessa neuvonnan pariin. Tavoitteena on auttaa ylivelkaantuneita myös muun muassa luomalla uusia toimintatapoja muun muassa ulosoton, talous- ja velkaneuvonnan ja sosiaalitoimen kesken. Varhaisella puuttumisella ja ennakoivalla talousneuvonnalla on mahdollista ehkäistä ylivelkaantumista ja pienentämään niiden aiheuttamia haittoja.

Hankkeen toimikausi jatkuu vuoden 2021 loppuun asti.

Lisätietoja:

valtiosihteeri Malin Brännkärr, puh. 040 534 7727, [email protected],

Projektipäällikkö, oikeusministeriö, Sanna Helesuo, puh. 0295 150 005, [email protected],

Projektipäällikkö, Valtakunnanvoudinvirasto, Minna Hukki, puh. 0295 665 178, [email protected]

Sivun alkuun