Hyppää sisältöön
Media

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentiksi esitetään Kari Kuusiniemeä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 17.5.2018 13.43
Tiedote

Valtioneuvosto esittää, että korkeimman hallinto-oikeuden presidentiksi nimitetään oikeustieteen tohtori, korkeimman hallinto-oikeuden oikeusneuvos Kari Kuusiniemi syyskuun alusta. Tasavallan presidentin on tarkoitus päättää nimityksestä huomenna perjantaina 18. toukokuuta.

Kari Kuusiniemi on toiminut korkeimman hallinto-oikeuden tuomarina vuodesta 1999. Tällä hetkellä hän on myös jaoston puheenjohtaja ja presidentin sijainen. Hän on aiemmin toiminut mm. professorina Turun yliopistossa ja Teknillisessä korkeakoulussa sekä vierailevana professorina University of Louisvillessä Kentuckyssä Yhdysvalloissa.

Kuusiniemi on Helsingin yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston ympäristöoikeuden dosentti sekä Teknillisen korkeakoulun talousoikeuden, erityisesti ympäristöoikeuden dosentti. Hän on ollut mukana useissa ympäristöalan lainsäädäntöhankkeiden työryhmissä sekä toiminut useissa kansainvälisissä asiantuntija- ja luottamustehtävissä.

Tasavallan presidentti nimittää korkeimman hallinto-oikeuden presidentin ilman tuomarinvalintalautakunnan esitystä. Vakiintuneen käytännön mukaisesti oikeusministeri käy nimitysasiasta etukäteen keskusteluja sekä korkeimman hallinto-oikeuden että tasavallan presidentin kanssa. Näiden keskustelujen pohjalta oikeusministeriö valmistelee valtioneuvoston ratkaisuehdotuksen tasavallan presidentille esiteltäväksi.

Korkeimman hallinto-oikeuden nykyinen presidentti Pekka Vihervuori jää eläkkeelle syyskuun alusta.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Anu Koivuluoma, puh. 02951 50228

Sivun alkuun