Hyppää sisältöön
Media

Korkeimman oikeuden presidentiksi Tatu Leppänen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 11.4.2019 13.25
Tiedote

Tasavallan presidentti nimitti korkeimman oikeuden presidentiksi oikeusneuvos, oikeustieteen tohtori Tatu Leppäsen 1. syyskuuta 2019 lukien.

Tatu Leppänen on toiminut oikeusneuvoksena korkeimmassa oikeudessa vuodesta 2016 lähtien. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Hyvinkään käräjäoikeuden laamannina, käräjätuomarina Vantaan käräjäoikeudessa ja hovioikeudenneuvoksena Helsingin hovioikeudessa.

Aiemmin Leppänen on toiminut muun muassa lainsäädäntöneuvoksena oikeusministeriössä sekä apurahatutkijana Helsingin yliopistossa. Hänellä on ollut myös luottamustoimia sekä tehtäviä useissa eri toimikunnissa ja työryhmissä oikeusministeriön hallinnonalalla.

Korkeimman oikeuden presidentin nimittämismenettelystä ei laissa ole tarkempia säännöksiä. Asian valmistelu tapahtuu jo vakiintuneen käytännön mukaisesti siten, että oikeusministeri käy nimitysasiasta etukäteen keskusteluja sekä korkeimman oikeuden että tasavallan presidentin kanssa. Näiden keskustelujen ja kuulemisten pohjalta oikeusministeriö valmistelee valtioneuvoston ratkaisuehdotuksen tasavallan presidentille esiteltäväksi.

Korkeimman oikeuden nykyinen presidentti Timo Esko jää eläkkeelle syyskuun alussa.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Pekka Timonen, puh. 09 1606 7502, sähköposti: [email protected]

Valtioneuvosto.fi/päätökset   

(Tiedotetta päivitetty 12.4.2019 tasavallan presidentin esittelyn jälkeen)

Sivun alkuun