Hyppää sisältöön
Media

Markku Suksi kehittämispäälliköksi oikeusministeriöön

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 18.11.2011 12.00
Tiedote -

Oikeusministeriön demokratia- ja kieliasioiden yksikössä kieliasioista vastaavana määräaikaisena kehittämispäällikkönä ja kieliasiain neuvottelukunnan pääsihteerinä aloittaa joulukuun alusta valtiotieteen tohtori Markku Suksi.

Suksi toimii tällä hetkellä julkisoikeuden professorina Åbo Akademissa. Hän on erityisesti kielellisten perusoikeuksien asiantuntija.

Vireillä on parhaillaan useita kieliasioihin liittyviä laajoja hankkeita. Vastikään käynnistyi valtioneuvoston asettama hanke kansallisen kielistrategian laatimiseksi. Vireillä on myös kielellisiin oikeuksiin merkittävästi vaikuttavat kuntasektorin sekä palvelurakenteen uudistukset. Kielellisten oikeuksien toteutumisen edistäminen ja seuranta kuuluu valtioneuvostossa oikeusministeriön vastuulle.

- Saamme ministeriön kieli- ja demokratiayksikön täydennykseksi vahvan ja osaavan tämän alan perustuslakiasiantuntijan. Markku Suksella tulee olemaan tärkeä rooli vaativassa valmistelutyössä, toteaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Suksen tehtävä oikeusministeriössä kestää vuoden 2012 loppuun. Hän sijaistaa ministeriön kieliasioista vastaavaa hallitusneuvosta Paulina Tallrothia, joka työskentelee nyt kielistrategiahankkeen pääsihteerinä valtioneuvoston kansliassa.

Lisätietoja:
erityisavustaja Malin Brännkärr, puh. 09 1606 7520, ja
yksikön johtaja Johanna Suurpää, puh. 09 1606 7800

Sivun alkuun