Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Häkkänen: Budjetissa lisärahaa rangaistusten kiristyksiin ja ylivelkaongelmiin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2018 14.14
Tiedote

Oikeusministeriön talousarviossa 2019 korostuvat rangaistusten kiristäminen ja ylivelkaongelmien hoitaminen. Ylivelkaantumiseen on puututtava laaja-alaisesti eri keinoin, niin lainsäädäntötoimien kuin viranomaisten resurssien avulla, sanoi oikeusministeri Antti Häkkänen tänään eduskunnassa vuoden 2019 talousarvioesityksen lähetekeskustelussa.

- Moni ylivelkaantunut kamppailee äärimmäisen vaikean tilanteen kanssa. Vaikka vastuu taloudenpidosta on lähtökohtaisesti yksilöllä itsellään, nyt tarvitaan myös julkisen vallan vahvempaa vastuuta, Häkkänen sanoo. 
 
- Tämän vuoksi nyt käsiteltävässä budjetissa esitämme selkeitä panostuksia ylivelkaantuneiden henkilöiden tuen parantamiseen, sanoi oikeusministeri Häkkänen lähetekeskustelussa.
 
- Lainsäädäntötoimista joitain mainitakseni, pitkään työttömänä olleet ulosottovelalliset voivat työllistyttyään saada nykyisin aiempaa enemmän vapaakuukausia ulosotosta. Tuon lähiaikoina eduskunnalle esityksen pikaluottojen sääntelyn kiristämisestä. Selvitysmiesten esitys positiivisen luottotietorekisterin perustamiseksi on lähdössä laajalle lausuntokierrokselle. Ylivelkaantumisen hallinnan ohjelma etenee, Häkkänen kertoi.

Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. 02951 50131 

Oikeusministeri Häkkäsen puhe budjetin lähetekeskustelussa 19.9.2018  

Sivun alkuun