Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Häkkänen: Rikoslakiin uusia työkaluja terrorismin torjuntaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 5.4.2018 18.23
Tiedote

-Terrorismi on eräs tämän hetken vakavimmista turvallisuusuhkista. Suomen on tärkeää pysyä mukana eurooppalaisessa kehityksessä ja ottaa kaikki tarvittavat keinot käyttöön terrorismin torjumiseksi, kirjoittaa oikeusministeri Antti Häkkänen oikeusministeriön blogissa.

Hallitus antoi tänään eduskunnalle esityksen terrorismirikoksia koskevista rikoslain muutoksista. Esityksen mukaan itseopiskelusta terrorismirikoksen tekemistä varten tulisi rangaistavaa ja säännöksiä matkustamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten laajennettaisiin.
 
- Esimerkiksi räjähteiden tai ampuma-aseiden käytön itseopiskelu voi olla samalla tavalla terrori-iskun tekemistä edistävää kuin toiselta henkilöltä otettava kouluttautuminen, joka nyt on jo rangaistavaa. Itseopiskeluksi ei katsottaisi aineiston keräämistä laillisiin tarkoituksiin.
 
- Tällä hetkellä rangaistavaa on matkustaminen Suomesta ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten, mutta matkustaminen sellaisen rikoksen tekemistä varten Suomeen ei ole. Tämä aukko on syytä tilkitä, kirjoittaa ministeri Häkkänen blogissaan.

Lue ministeri Häkkäsen blogikirjoitus

Sivun alkuun