Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Henriksson EU:n oikeusministerikokoukseen Luxemburgiin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2022 11.42
Tiedote

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu 13. lokakuuta Luxemburgissa järjestettävään EU:n oikeus- ja sisäasioiden neuvoston kokoukseen. Kokouksessa keskustellaan muun muassa Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan ja sotarikosten tutkinnasta.

Kokouksessa ministerit kuulevat tilannekatsauksen vakavimpien kansainvälisten rikosten tutkinnasta Ukrainassa sekä EU:n toimista ja Ukrainalle antamasta tuesta. Suomi yhdessä muun Euroopan unionin kanssa tukee yhtenäisenä Ukrainaa sen varmistamisessa, että hirmuteoista vastuussa olevat saadaan oikeuden eteen. 

Ministerit keskustelevat myös oikeusalan koulutuksesta ja sen vaikutuksesta oikeuden saatavuuteen oikeusvaltiossa. Teema liittyy laajempaan käynnissä olevaan keskusteluun oikeusvaltioperiaatteen vaalimisesta EU:ssa.

Lisäksi kokouksessa vaihdetaan näkemyksiä yhdessä Euroopan unionin perusoikeusviraston (FRA) johtajan kanssa perusoikeuksien turvaamisesta kriisiaikoina. FRA korostaa perusoikeuksien turvaamisen tärkeyttä myös koronaviruspandemian ja Ukrainan sodan aikana.

Kokouksessa käsitellään myös muun muassa EU:n ympäristörikosdirektiiviä koskevan ehdotuksen edistymistä sekä kuullaan tilannekatsaus Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) toiminnasta. Virasto aloitti toimintansa vuosi sitten kesäkuussa.

Lisätietoja
erityisavustaja Silja Borgarsdóttir Sandelin, p. 0295 150 116, [email protected]
yksikönpäällikkö Eeva Aittoniemi, EU- ja kansainväliset asiat, p. 0295 150 170, [email protected]

Lisätietoa EU:n oikeusministereiden kokouksesta

Neuvosto suorana lähetyksenä

Tietoa oikeusministeriössä valmisteltavista EU-hankkeista

 

Sivun alkuun