Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Henriksson Pohjoismaisen ministerineuvoston oikeusministeritapaamiseen Norjaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 20.6.2022 8.55
Tiedote

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson matkustaa tänään Norjan Finnskogeniin Pohjoismaiden ministerineuvoston kaksipäiväiseen oikeusministeritapaamiseen. Oikeusministerit vaihtavat vuosittaisessa kokouksessaan tällä kertaa ajatuksia muun muassa seksuaalirikoslainsäädännöstä ja järjestäytyneestä rikollisuudesta Pohjoismaissa.

- Tuntuu hienolta, että voimme vihdoinkin tavata kasvokkain. Yhteistyö pohjoismaisten kollegojen kanssa on todella arvokasta ja meillä on nytkin tärkeitä aiheita asialistalla, joista on hyvä keskustella yhteisen pöydän ääressä. Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa Pohjoismaisesta yhteistyöstä on tullut entistäkin tärkeämpää, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Ministeri Henriksson kertoo kokouksessa seksuaalirikoslainsäädännön uudistuksesta ja kriminaalipolitiikan laaja-alaisuuden merkityksestä seksuaalirikosten ehkäisyssä. Tapaamisessa kuullaan myös Ruotsin suunnitelmista uudistaa edelleen seksuaalirikoslainsäädäntöään sekä näkemyksiä seksuaalikasvatuksen merkityksestä. Oikeusministerit keskustelevat myös kyber- sekä jengirikollisuudesta ja niiden torjunnasta.

Kokouksessa on lisäksi tarkoitus päättää pohjoismaisen ihmiskaupan vastaisten koordinaattoriverkoston perustamisesta. Tavoitteena on parantaa tiedon ja parhaiden käytäntöjen jakamista Pohjoismaiden välillä. Suomi toimi Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajana viime vuonna ja ihmiskaupan torjunnan edistäminen oli yksi puheenjohtajakautemme keskeisistä teemoista.

Lisätietoja:
ministeri Henrikssonin erityisavustaja Silja Borgarsdottir Sandelin, p. 0295 150 116, [email protected]

Sivun alkuun