Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Henriksson tapaa EIT:n presidentti Robert Spanon

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 5.5.2022 14.46
Tiedote

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson tapaa tänään Suomessa vierailevan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen presidentin Róbert Spanón.

Euroopan neuvoston yhteydessä Strasbourgissa toimiva Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) valvoo Euroopan ihmisoikeussopimukseen liittyneiden valtioiden sopimusvelvollisuuksien täyttämistä. Islantilainen juristi Róbert Spanó on toiminut EIT:n presidenttinä vuodesta 2020. EIT:n suomalaisena tuomarina työskentelee Pauliine Koskelo.

- Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen rooli Euroopan ihmisoikeussopimuksen noudattamisen itsenäisenä ja riippumattomana valvojana on Suomelle erittäin tärkeä. Kansalaisten oikeusturvaa varmistavan instituution merkitys korostuu entisestään vallitsevassa tilanteessa, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

- Odotan mielenkiinnolla presidentti Spanón arviota EIT:n tulevaisuudesta. Yksi tähän vaikuttava seikka on se, että Venäjä ei enää ole Euroopan neuvoston jäsen, ja syyskuussa se lakkaa olemasta Euroopan ihmisoikeussopimuksen osapuoli, Henriksson jatkaa.

Spanó tutustuu kaksipäiväisellä vierailullaan mm. Vantaalla sijaitsevaan Tuomioistuinvirastoon, puhuu Suomen Asianajajaliiton järjestämillä Asianajajapäivillä ja tapaa useita muita oikeusalan keskeisiä tahoja.
 
Lisätietoja:
erityisavustaja Anita Westerholm, p. 295 150 051, [email protected]

Sivun alkuun