Hyppää sisältöön
Media

Ministerit Henriksson ja Blomqvist kiertävät kirjastoissa keskustelemassa hallitusohjelmasta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2019 10.41
Tiedote

Pääministeri Antti Rinteen hallitus kiertää kesän aikana eri puolilla maata keskustelemassa hallitusohjelmasta suomalaisten kanssa. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist aloittavat omat kirjastotapaamisensa ensi viikolla.

Henrikssonin ensimmäinen kirjastovierailu on Pietarsaaren kaupunginkirjastossa maanantaina 1.7. kello 12. Blomqvist puolestaan vierailee tiistaina 2.7. kello 15.30 Hangon ja kello 17 Tammisaaren kirjastossa.

Keskusteluiden tavoitteena on kertoa, mitkä ovat hallituksen tärkeimmät tavoitteet ja kuulla ohjelmasta palautetta. Keskustelutilaisuudet ovat kaikille avoimia. Yleisöllä on mahdollisuus esittää ministereille kysymyksiä ja kommentteja. Tilaisuutta voi seurata suorana myös Twitterissä.

Hallitusohjelma julkaistiin keskustakirjasto Oodissa Helsingissä, ja hallitus haluaa nyt jatkaa keskustelua ihmisten kanssa kiertämällä Suomen kirjastoissa, sillä kirjasto on yksi suomalaisen sivistyksen kulmakivi ja kaikkien yhteinen kohtaamispaikka. Kirjastoon liittyy myös hyvä suomalainen periaate: se, mikä on meillä lainassa, pitää palauttaa hyvässä kunnossa takaisin.

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja kaikkien kirjastovierailujen ajankohdista löytyvät valtioneuvoston verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kirjastokiertue #biblioteksrunda.

Lisätietoja:

Anna-Maja Henrikssonin erityisavustaja Lisa Palm, puh. 0295 150 069, lisa.palm(at)om.fi,

Thomas Blomqvistin erityisavustaja Silja Borgarsdóttir Sandelin, puh. 0295 150 116; silja.borgarsdottirsandelin(at)om.fi

Pietarsaaren kaupunginkirjasto

Hangon kaupunginkirjasto 

Tammisaaren kirjasto 

Sivun alkuun