Hoppa till innehåll
Media

Ministrarna Henriksson och Blomqvist besöker bibliotek för att diskutera regeringsprogrammet

justitieministeriet
Utgivningsdatum 28.6.2019 10.41
Pressmeddelande

Under sommaren reser statsminister Antti Rinnes regering runt i landet för att diskutera sitt regeringsprogram med finländarna. Justitieminister Anna-Maja Henriksson och minister för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist inleder sina biblioteksbesök nästa vecka.

Henrikssons första biblioteksbesök ordnas i Jakobstads stadsbibliotek måndagen den 1 juli klockan 12. Blomqvist besöker Hangö bibliotek tisdagen den 2 juli klockan 15.30 och Ekenäs bibliotek klockan 17 samma dag.

Syftet med biblioteksrundan är att redogöra för regeringens viktigaste mål och få respons på regeringsprogrammet. Debatterna är öppna för alla. Publiken har möjlighet att ställa frågor till ministrarna och kommentera regeringsprogrammet. Mötena sänds också som direktsändning på Twitter.

Regeringsprogrammet offentliggjordes i Helsingfors centrumbibliotek Ode och nu vill regeringen fortsätta diskussionen med folket under en biblioteksrunda. Biblioteksväsendet är en hörnsten i den finländska bildningen och erbjuder många gemensamma mötesplatser. Dessutom är bibliotek förknippade med en bra finländsk princip: det vi har till låns ska lämnas tillbaka i gott skick”.

Närmare information om tidigare och kommande biblioteksbesök finns på statsrådets webbplats (på finska). Vi informerar också om biblioteksbesöken i sociala medier med hashtaggarna #kirjastokiertue och #biblioteksrunda.

Ytterligare information:

Anna-Maja Henrikssons specialmedarbetare Lisa Palm, tfn 0295 150 069, lisa.palm(at)om.fi,

Thomas Blomqvists specialmedarbetare Silja Borgarsdóttir Sandelin, tfn 0295 150 116; silja.borgarsdottirsandelin(at)om.fi

Jakobstads stadsbibliotek 

Hangö stadsbibliotek 

Ekenäs bibliotek 

Tillbaka till toppen