Hyppää sisältöön
Media

Ministerit ja valtioneuvoston sateenkaariyhteistyöverkosto korostavat yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon tärkeyttä IDAHOT-päivänä

oikeusministeriösosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 14.5.2020 9.30
Tiedote

Ministerit ja valtioneuvoston sateenkaariyhteistyöverkosto juhlistavat kansainvälistä homofobian ja transfobian vastaista IDAHOT-päivää ministereiden videotervehdyksistä koostuvalla kampanjalla. IDAHOT-päivän kansainvälinen teema on tänä vuonna Breaking the silence.

Viestintäkampanja toteutetaan 14.-15.5. ja siinä nostetaan esiin eri hallinnonaloilla tehtävää työtä ja hallituksen sitoutuneisuutta sateenkaariyhteisön yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi. Videoita ja sitaattikuvia jaetaan ministeriöiden sosiaalisen median kanavissa 14.-15.5. tunnisteilla #idahot2020, #yhdenvertaisuus ja #tasaarvo.

Valtioneuvostossa toimii epävirallinen sateenkaariyhteistyöverkosto, jossa on mukana eri ministeriöiden edustajia, yhdenvertaisuusvaltuutetun ja tasa-arvovaltuutetun toimistojen edustajat sekä kansalaisyhteiskunnan edustajia. Verkoston toimintaa koordinoivat oikeusministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Verkoston tarkoituksena on parantaa valtioneuvoston sisäistä yhteistyötä ja koordinaatiota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvässä työssä sekä vahvistaa valtioneuvoston yhteistyötä kansalaisyhteiskunnan kanssa.

IDAHOT-päivä on kansainvälinen homofobian ja transfobian vastainen teemapäivä, jota vietetään vuosittain 17.5. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvasta syrjinnästä sekä kannustaa toimiin epäkohtien korjaamiseksi.

Lisätiedot:

Valtioneuvoston sateenkaariyhteistyöverkoston puheenjohtajat
erityisasiantuntija Katriina Nousiainen, puh. 0295 150 275, [email protected]
erityisasiantuntija Hanna Onwen-Huma, puh. 02951 163233, [email protected]

Sivun alkuun