Hyppää sisältöön
Media

Ministerityöryhmä hyväksyi toimet naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 6.10.2020 11.50
Tiedote

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä hyväksyi naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelman toimenpiteet. Kaikkiaan 32 toimenpiteellä pyritään ennaltaehkäisemään ja lisäämään tietoisuutta etenkin kunniaan liittyvästä väkivallasta ja digitaalisesta väkivallasta. Toimissa korostuu myös väkivallan tekijöiden kanssa tehtävä työ sekä esitutkinta- ja rikosprosessin sekä rikosseuraamusalan viranomaisten osaamisen parantaminen.

- Naisiin kohdistuvan väkivallan torjunta on äärimmäisen tärkeää. Kyseessä on vakava ongelma. Olen erittäin tyytyväinen, että poikkihallinnollisella yhteistyöllä ja sidosryhmiä kuullen on saatu koottua näin monipuolinen kokonaisuus, ministerityöryhmän puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson toteaa.

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelmaa on valmistellut oikeusministeriön asettama poikkihallinnollinen työryhmä. Torjuntaohjelma on yksi pääministeri Sanna Marinin hallituksen keskeisistä toimista rikoksen uhrin aseman parantamiseksi ja väkivallan ehkäisemiseksi. Lisäksi se vastaa osaltaan Suomelle annettuihin kansainvälisiin suosituksiin puuttua naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelma valmistuu julkaistavaksi 22. lokakuuta pidettävään tilaisuuteen. Julkistamistilaisuutta voi seurata suorana verkkolähetyksenä.

Lisätietoja:
Valtiosihteeri Malin Brännkärr, puh. 040 534 7727, [email protected]

Ministeri Henrikssonin erityisavustaja Otto Andersson, puh. 0295 150 121, [email protected]

Ministerityöryhmän pääsihteeri Venla Salmi, puh. 0295 150 064, [email protected]

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelma: neuvotteleva virkamies Elina Ruuskanen, oikeusministeriö, puh. 0295 150418, [email protected]
 

Sivun alkuun