Hyppää sisältöön
Media

Mitä on hyvä elämä? kysytään SuomiAreenan pop up -nuorisotalolla 15.7.

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 13.7.2015 11.54
Tiedote

Valtiovarainministeriö ja oikeusministeriö keräävät SuomiAreenan pop up -nuorisotalolla nuorten mielipiteitä siitä, mitä on hyvä elämä. Mielipiteitä hyödynnetään syksyllä OECD:n nuorisofoorumissa. OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi on nuorten tavattavissa teltalla 15.7. klo 12.

Allianssi ry:n pop up -nuorisotalolla Porin torilla ovat ministeriöiden lisäksi mukana Mannerheimin lastensuojeluliitto, Vihreä Teatteri, Satasirkus sekä Suomen 4H -liitto.

Teltalla voi tutustua myös nuortenideat.fi -vaikuttamispalveluun ja vastata palvelussa oleviin kyselyihin, joilla kerätään nuorten mielipiteitä OECD:n kokousta varten. Kyselyt ovat nuorten vastattavissa elokuun loppuun asti nuortenideat.fi:ssä.

Nuorten osallisuus esillä OECD:n hallintoministerikokouksessa

OECD:n hallintoministerit kokoontuvat lokakuussa 2015 Helsinkiin keskustelemaan, miten hallintopolitiikalla voidaan osaltaan varmistaa, että kaikki pääsevät osalliseksi hyvinvoinnin kasvusta. Suomen keskeisenä tavoitteena on edistää lasten ja nuorten osallisuutta päätöksenteon valmistelussa.

Eri OECD:n jäsenmaissa kerätään nuorten mielipiteitä hyvästä elämästä ja osallisuudesta muun muassa kouluyhteistyöllä, tapahtumissa ja sähköisten kanavien kautta. Valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke kerää nuorten näkemyksiä osallisuudesta Youth Forumiin, joka järjestetään Helsingissä hallintoministerikokouksen yhteydessä.

Nuortenideat.fi -vaikuttamispalvelu edistää osallisuutta

Valtakunnallinen nuortenideat.fi on osa oikeusministeriön demokratiapalveluita. Vaikuttamispalvelun voivat ottaa käyttöönsä kaikki nuorten parissa toimivat organisaatiot, kuten kunnat, järjestöt, koulut ja oppilaitokset, seurakunnat, urheiluseurat sekä nuorten vaikuttajaryhmät.

Nuortenideat.fi mahdollistaa nuorten kuulemisen ja osallistamisen niin organisaation sisällä, alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Nuoret voivat tehdä omia ideoita, kannattaa ja kommentoida toisten ideoita, viedä niitä eteenpäin ja näin myös oppia tärkeitä kansalaisen vaikuttamistaitoja.

Oikeusministeriö on tuottanut sähköisiä palveluita tukemaan kuntalaisten virallista ja epävirallista osallistumista sekä edistämään kuntien ja kuntalaisten välistä vuorovaikutusta Palveluiden avulla kuntalaiset voivat muun muassa tehdä aloitteita tai osallistua keskusteluun ajankohtaisista asioista. Kaikki demokratiapalvelut löytyvät osoitteesta www.demokratia.fi.

Lisätietoja:
johtaja Johanna Suurpää, p. 02951 50534
neuvotteleva virkamies Niklas Wilhelmsson, p. 02951 50348
sähköposti: [email protected]

Seuraa aihetta

Facebookissa:
Nuortenideat.fi
Demokratia.fi

Twitterissä:
@nuortenideat
@demokratia_fi

Verkossa:
Youth Forum eli nuorisofoorumi liittyy Suomessa 28.10.2015 järjestettävän OECD:n hallintoministerien kokoukseen.

Nuortenideat.fi on valtakunnallinen vaikuttamispalvelu, jossa nuorilla on mahdollisuus ideoida ja ilmaista mielipiteensä itselleen tärkeistä paikallisista tai valtakunnallisista asioista.

Demokratia.fi ohjaa kävijöitä oikeusministeriön sähköisiin demokratiapalveluihin ja muihin lähteisiin, jotka tarjoavat tietoa kansalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista. Vuoden 2015 aikana aloitussivua uudistetaan sekä sisällöltään että ulkoasultaan. Uusi sivusto lanseerataan syksyllä 2015.

SuomiAreena on yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään Porissa 11.?17.7. Keskustelutilaisuudet ovat kaikille avoimia.

 
 
Jari Lindström
Sivun alkuun