Hyppää sisältöön
Media

Oikeusapu- ja edunvalvontaviraston perustamisesta selvitys

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 17.3.2020 13.13
Tiedote

Oikeusministeriö on asettanut selvityshenkilön selvittämään oikeusapu- ja edunvalvontaviraston perustamista. Selvityksen laatii varatuomari Juhani Jokinen.

Hankkeen tavoitteena on selvittää aiempaa tarkemmin valtakunnallisen oikeusapu- ja edunvalvontaviraston perustamista. Edellisen kerran oikeusministeriö selvitti viraston perustamista vuonna 2017. Viraston toiminnan periaatteita ja organisointimalleja on kuitenkin tarpeen arvioida nyt tarkemmin. Lisäksi talous- ja velkaneuvonta on tullut oikeusaputoimistojen tehtäviksi aiemman selvityksen jälkeen.

Uudistuksen tavoitteena on oikeusapu- ja edunvalvontatoimistojen resurssien nykyistä tehokkaampi kohdentaminen ydintehtäviin. Selvityksen lähtökohtana on monipaikkainen hallinto, jossa uuden viraston yhteisiä hallinto- ja taustatehtäviä voidaan hoitaa verkostomaisesti eri puolilla maata.

Tavoitteena on siirtää tällä hetkellä oikeusministeriössä hoidettavat keskushallinnon operatiiviset tehtävät uuteen virastoon. Oikeusministeriö huolehtisi jatkossakin oikeusapua, edunvalvontaa ja talous- ja velkaneuvontaa koskevista valtioneuvostotason tehtävistä, kuten strategisesta ja taloudellisesta ohjauksesta sekä säädösvalmistelusta.

Selvityshenkilön työn tueksi asetetaan ohjausryhmä. Selvityksen on määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:

hallitusneuvos Kirta Heine, puh. 029 515 0214, [email protected]

yksikönpäällikkö Merja Muilu, puh. 029 515 0200, [email protected]

Hankesivu

Sivun alkuun