Hyppää sisältöön
Media

Oikeuslaitosmitali valtakunnanvouti Juhani Toukolalle

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2023 13.09
Tiedote

Valtakunnanvouti Juhani Toukolalle on myönnetty oikeuslaitosmitali tunnustuksena poikkeuksellisen menestyksekkäästä urasta oikeusministeriön hallinnonalalla ja ulosottotoimen hyväksi tehdystä työstä.

Perusteluissa todetaan, että Juhani Toukolan virkauran aikana ja hänen johdollaan ulosotossa on tehty merkittäviä uudistuksia, kuten keskushallintouudistus vuonna 2010, jolloin perustettiin Valtakunnanvoudinvirasto, sekä laaja ulosottotoimen rakenneuudistus 2020. Toukolan visiointi ja näkemykset ovat olleet erittäin tärkeässä roolissa uudistusten toteuttamisessa.

Toukola on toiminut valtakunnanvoutina vuodesta 2010 ja jää tehtävästä eläkkeelle vuodenvaihteessa. Aiemmin Toukola on työskennellyt ulosottojohtajana sekä kihlakunnanvoudin ja johtavan kihlakunnanvoudin tehtävissä.

Oikeuslaitosmitalin Toukolalle luovutti oikeusministerin valtiosihteeri Teija Makkonen Helsingin yliopiston juhlasalissa 27.10.2023 järjestetyssä Ulosottolaitospäivässä.

Oikeusministeriö lyötti oikeuslaitosmitalin Turun hovioikeuden 350-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1973. Mitali voidaan luovuttaa oikeusministeriön hallinnonalalla tai tuomioistuinlaitoksessa toimivalle viranomaiselle, yhteisölle tai henkilölle, ja se on Suomen arvokkain huomionosoitus erityisistä ansioista oikeusalalla.

Lisätiedot:
osastopäällikkö Antti Leinonen, p. 0295150264, [email protected]

Sivun alkuun