Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson Global Law Summit -konferenssiin Lontooseen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 20.2.2015 15.08
Tiedote

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu Lontoossa 23.-25. helmikuuta järjestettävään laajaan, kansainväliseen Global Law Summit -konferenssiin.
 

Tapahtuma on osa 800 vuotta täyttävän Magna Cartan juhlavuotta. Magna Carta tehtiin alun perin rajoittamaan Englannin kuninkaan valtaa. Sitä voidaan pitää alkuna perustuslainkaltaisille säädöksille, ja se loi myöhemmin pohjaa oikeusvaltio- ja laillisuusperiaatteelle ja -perinteelle Isossa-Britanniassa ja laajemminkin.

Tapahtumaan odotetaan yli kahta tuhatta osallistujaa juridiikan, liike-elämän sekä hallinnon ja politiikan aloita eri puolilta maailmaa. Ohjelmassa on luentoja, puheita, paneelikeskusteluja ja työpajoja. Keskeisinä teemoina pohditaan mm. oikeusvaltioperiaatteen turvaamista tulevaisuudessa sekä keinoja vastata liike-elämän ja lainkäytön entistä monimutkaisempiin haasteisiin.

Ministeri Henriksson on mukana tiistaina pidettävässä oikeusministereistä koostuvassa paneelikeskustelussa, jossa keskustellaan perus- ja ihmisoikeuksien turvaamisen haasteista terrorismin torjunnassa.

Henriksson tapaa konferenssin yhteydessä Britannian oikeusministerin Chris Graylingin. Tapaamisessa ovat esillä ajankohtaiset EU-asiat, mm. tietosuojauudistus. Ohjelmassa on myös kuningattaren vastaanotto Buckinghamin palatsissa.

Lontoon konferenssiin osallistuu Suomesta myös valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Otto Andersson, puh. 02951 50255

 
Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun