Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson: Keskinäinen luottamus Euroopassa perustuu yhteisten arvojen kunnioittamiselle

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 24.10.2019 10.50
Tiedote

Oikeudellinen yhteistyö edellyttää, että EU:n jäsenvaltioiden tuomioistuimet voivat luottaa toisiinsa. Keskinäinen luottamus taas perustuu yhteisten arvojen kunnioittamiselle, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi tänään EU:n siviili- ja kauppaoikeuden alan verkoston kokouksessa Helsingissä.

Lokakuussa tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Euroopan neuvoston ministerit tapasivat Tampereella ja EU:sta päätettiin luoda vapauteen, turvallisuuteen ja oikeuteen perustuva alue.

- Euroopan unioni on yhteisten arvojen ja oikeudenmukaisuuden unioni. Kansalaisten luottamus toimivaan oikeusjärjestelmään on ensiarvoisen tärkeää Euroopassa ja kaikissa demokraattisissa yhteiskunnissa. Tämän takia meidän täytyy vahvistaa oikeusvaltiokehitystä, Henriksson sanoi.

Henriksson antoi kiitosta siviili- ja kauppaoikeuden alan Euroopan oikeudelliselle verkostolle, joka on jo yli 15 vuoden ajan helpottanut jäsenvaltioiden välistä oikeudellista yhteistyötä. Verkoston tavoitteena on yksinkertaistaa ja tehostaa jäsenvaltioiden oikeusviranomaisten yhteistyötä. Hyvän oikeudellisen yhteistyön ja keskinäisen luottamuksen lisääminen auttavat vahvistamaan myös oikeusvaltiota tukevaa kulttuuria.

Verkoston kokoukseen osallistuu yli 130 oikeusalan ammattilaisia kaikista EU:n jäsenvaltioista. Kokouksessa keskustellaan muun muassa EU:n oikeudellisesta yhteistyöstä sekä tuomioiden tunnustamisesta ja täytäntöönpanosta. Tilaisuus on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskautta.

Lisätietoja:
erityisavustaja Hanna Seppä, puh. 0295 150 131, [email protected],
hallitussihteeri Maija Leppä, puh. 0295 150 301, [email protected],
hankepäällikkö Tanja Niemi, puh. 0295 150 464, [email protected]

Sivun alkuun