Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Antti Häkkänen haastaa suomalaiset seksuaalisen häirinnän vastaiseen työhön ja #häirinnästävapaa-kampanjaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 12.12.2017 12.34
Tiedote

Seksuaalinen häirintä on yksiselitteisesti kitkettävä pois Suomesta, vaatii oikeusministeri Antti Häkkänen oikeusministeriön blogissa. Samalla hän haastaa suomalaiset mukaan #häirinnästävapaa-kampanjaan.

- Kadulla, työpaikalla, harrastuksissa, kaikilla elämän alueilla jokaisen tulee saada toimia ilman pelkoa häirinnästä. Tämä oikeus kuuluu kaikille iästä, sukupuolesta tai muusta taustasta riippumatta, Häkkänen kirjoittaa blogissa.

Häkkänen kuitenkin muistuttaa, että pelkkä lainsäädäntö ei ole riittävä työkalu estämään häirintää. Häirintään puuttuminen edellyttää toimenpiteitä jokaiselta. Kyse on kulttuurisesta muutoksesta, jossa tarvitaan myös julkista painetta.

- Seksuaalisesta häirinnästä käytävä keskustelu kaipaa nyt esimerkkejä hyvistä käytännöistä ja tavoista puuttua asiaan. Organisaatiot voivat osoittaa edelläkävijyyttä #häirinnästävapaa-yhteisöinä.

Häkkänen haastaakin oikeusministeriön toimialan, muut ministeriöt, poliittiset puolueet, järjestöt ja muut keskeiset toimijat mukaan seksuaalisen häirinnän vastaiseen työhön ja #häirinnästävapaa-kampanjaan.

- Haastakaa mukaan omat yhteystyökumppaninne. Kertokaa, miten teidän organisaatiossanne puututaan häirintään, kertokaa hyviä toimintamalleja ja keskustelkaa ilmiöstä avoimesti, Häkkänen kannustaa.

Hyvistä toimintamalleista voi kertoa sosiaalisessa mediassa tunnistella #häirinnästävapaa. Hyviä esimerkkejä kerätään myös oikeusministeriön verkkosivuille.

Lue ministeri Häkkäsen koko blogikirjoitus täältä.

Lisätiedot:

erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. 02951 50131

Sivun alkuun