Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Antti Häkkänen: Julkisen sanan neuvoston toimintamahdollisuuksia tulee vahvistaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 17.12.2018 17.17
Tiedote

Julkisen sanan neuvostolla (JSN) on erittäin keskeinen rooli luotettavan journalismin varmistajana. Kanteluihin annettavilla kannanotoilla JSN pystyy luomaan raameja siitä, missä vastuullisen journalismin rajat kulkevat, oikeusministeri Antti Häkkänen sanoi tänään Julkisen sanan neuvoston 50-vuotisjuhlassa Säätytalolla.

Valeuutiset eli tietoisesti valheellinen ja harhaanjohtava tiedonvälitys on nykyisin kasvava ongelma demokratian kannalta. Luottamus mediaan on demokratian toimivuuden kannalta elinehto. Rajoja haastetaan jatkuvasti, ja sen vuoksi tarvitaan myös nykyistä nopeammin toimivaa hyvän journalismin rajojen määrittelyä.

– Vastuullista ja luotettavaa journalismia tarvitaan yhä enemmän. Julkisen sanan neuvoston toimintamahdollisuuksia kantelujen käsittelyyn tulee vahvistaa. Kanteluratkaisuilla on tärkeä merkitys hyväksyttävän ja vastuullisen journalismin määrittämisessä myös kansalaisten suuntaan. Nykyistä vahvemmin resurssein toimiva JSN voisi antaa kanteluratkaisuja nopeammin ohjaten vastuullista journalismia, ministeri Häkkänen toteaa.

Lisätiedot: erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. 029 515 0131

Sivun alkuun