Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Antti Häkkänen: Kuluttajaa on suojattava yhä paremmin digitaalisessa kaupankäynnissä - Kuluttajaviranomaiselle lisää toimivaltuuksia

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.10.2018 16.30
Tiedote

Oikeusministeri Antti Häkkänen muistutti tänään kuluttajansuojalain 40-vuotisjuhlatilaisuudessa Helsingissä, että teknologian ja palvelujen muutoksessa kuluttajaa on suojattava yhä vahvemmin.

-  Merkittävä osa kaupankäynnistä ja ihmisten arjen toiminnasta tapahtuu nykyisin verkossa. Teknologian ja digitalisaation kehityksen mukana kuluttajakaupan toimintaympäristö muuttuu yhä monimutkaisemmaksi. On kuluttajan ja yritystoiminnan etu, että ostosten tekeminen verkossa on turvallista ja läpinäkyvää, Häkkänen totesi.

Merkittävä tekeillä oleva uudistus onkin kuluttaja-asiamiehen keinovalikoiman laajentaminen. Kuluttajaviranomaisten vahvat toimivaltuudet ovat tärkeitä paitsi kuluttajien oikeusaseman turvaamiseksi myös elinkeinonharjoittajien tasapuolisten kilpailuedellytysten varmistamiseksi.

- On asianmukaisesti toimivien yritystenkin etu, että lakia rikkovat yritykset saadaan kuriin. Kuluttajaviranomaisilla tulee olla riittävät toimivaltuudet epäkohtiin puuttumiseen. Olen kesäkuussa asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella kuluttajaviranomaisten toimivaltuuksiin tarpeelliset uudistukset kuluttajansuojalainsäädännön tehokkaan noudattamisen varmistamiseksi, Häkkänen kertoi.

Lisätiedot: erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. 029 515 0131, [email protected]

Ministeri Häkkäsen puhe

Sivun alkuun