Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson Afrikkaan helmikuussa 2023

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2022 15.31
Uutinen

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu 7.-8.2.2023 kansainväliseen konferenssiin Etelä-Afrikan Pretoriassa sekä vierailee Namibiassa.

Konferenssin järjestävät Etelä-Afrikan ulkoministeriö, Suomen oikeusministeriö sekä Haagin kansainvälisen yksityisoikeuden konferenssi (HCCH). Konferenssissa keskustellaan yhteistyön mahdollisuuksista Afrikan maiden kanssa siviili- ja perheasioissa. Tarkoituksena on lisätä tietoa Haagin yleissopimuksista Afrikassa, tukea Afrikan maiden liittymistä niihin ja siten helpottaa rajat ylittävää, yhä lisääntyvää kaupallista ja ihmisten välistä kanssakäymistä maiden kesken. 

Afrikan maista vain harva on toistaiseksi liittynyt HCCH:n jäseneksi tai sen yleissopimuksiin. 
Etukäteiskokouksessa 5.12. kaikki kolme oikeusministeriön hankkeen kumppanimaata, Etelä-Afrikka, Namibia ja Tansania, osoittivat kiinnostuksensa liittyä uusiin HCCH:n sopimuksiin.

Etelä-Afrikassa Henrikssonin on tarkoitus tavata Etelä-Afrikan oikeusministeri, korkeimman oikeuden presidentti ja valtakunnansyyttäjä sekä vierailla säätiössä, joka keskittyy naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen toimintaan. Etelä-Afrikasta Henriksson siirtyy Namibiaan, jossa ministerin on tarkoitus keskustella Namibian oikeusministerin, oikeuslaitoksen ja kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa muun muassa naisten ja tyttöjen oikeuksiin liittyvistä kysymyksistä.

Afrikan matka liittyy oikeusministeriön käynnistämään hankkeeseen, jota oikeusministeriö toteuttaa yhdessä Haagin kansainvälisen yksityisoikeuden konferenssin (HCCH) kanssa kolmessa Afrikan valtiossa: Etelä-Afrikassa, Namibiassa ja Tansaniassa. Hankkeen tavoitteena on edistää monenvälistä kansainvälistä yhteistyötä. Hanke toteuttaa Suomen Afrikka-strategian ja oikeusministeriön Afrikka-toimintasuunnitelman tavoitteita.

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Marina Venäläinen, OM, puh. 0295 150 236, sähköposti: [email protected]

Sivun alkuun