Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson: Oikeusvaltion ytimessä on kansalaisten luottamus

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 6.5.2022 12.52
Tiedote
Anna-Maja Henriksson

Oikeusvaltion ytimessä on kansalaisten luottamus oikeudenmukaisesti toimivaan yhteiskuntaan ja oikeusjärjestelmään. Asianajajilla on keskeinen rooli oikeudenhoidossa, oikeuksien saatavuuden varmistamisessa ja oikeusvaltioperiaatteen edistämisessä, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti tänään Asianajajapäivässä Helsingissä.

- On tärkeää, että kansalaiset voivat luottaa oikeuksiensa toteutumiseen ja demokraattisiin toimintatapoihin. Demokratia, oikeusvaltioperiaate ja perusoikeudet ovat yhteiskunnan kulmakiviä, jotka vaikuttavat ratkaisevasti kansalaisten arkipäivään ja yritysten toimintaympäristöön, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi.

Puheessaan ministeri Henriksson kertoi, miten hallitus on panostanut määrätietoisesti oikeudenhoidon toimintaedellytysten turvaamiseen. Hän kertoi myös, että oikeusministeriössä on käynnistetty historian ensimmäinen oikeudenhoidon selonteon valmistelu, jonka tarkoituksena on antaa kokonaisvaltainen ja ajantasainen tieto suomalaisen oikeudenhoidon tilasta ja esittää tarvittavia jatkotoimenpiteitä.

- Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa on entistä tärkeämpää, että pidämme oikeusvaltiosta huolta. Odotan oikeudenhoidon selonteon antavan vastauksia siihen, kuinka voimme parhaiten säilyttää luottamuksen pitkällä aikavälillä, Henriksson sanoi.

Lisätietoja: erityisavustaja Anita Westerholm, p. 0295 150 051, [email protected]

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin puhe Asianajajapäivässä 6.5.2022

Sivun alkuun