Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson Strasbourgiin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2022 16.57
Tiedote

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vierailee 23.–24. marraskuuta Strasbourgissa Euroopan parlamentissa ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Euroopan parlamentissa ministeri Henriksson tapaa kansalaisvapauksia sekä oikeus- ja sisäasioita käsittelevän LIBE-valiokunnan puheenjohtajan Juan Fernando López Aguilarin sekä parlamentin oikeusasioista vastaavan JURI-valiokunnan puheenjohtajan Adrián Vázquez Lázaran

Henriksson tapaa myös parlamentin suomalaisjäseniä sekä edustajia, jotka toimivat parlamentissa esittelijöinä keskeisissä oikeusministeriön toimialan lainsäädäntöhankkeissa. Esimerkiksi LIBE-valiokunnan jäsenen, ruotsalaisen Evin Incirin kanssa ministerin on tarkoitus keskustella naisiin kohdistuvan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan torjumista koskevasta direktiiviehdotuksesta. 

Saksalaisen Tiemo Wölkenin kanssa keskustelunaiheena on SLAPP-direktiiviehdotus. Direktiiviehdotuksen tarkoituksena on suojella erityisesti toimittajia ja ihmisoikeusaktivisteja häirintätarkoituksessa nostetuilta oikeuskanteilta.

Henriksson tapaa myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen uuden presidentin Siofra O’Learyn. Marraskuun alussa tehtävässään aloittanut O´Leary on Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ensimmäinen naispresidentti.  

Lisätietoja: 
erityisavustaja Brita Brännbacka-Brunell, p. 0295 150 134, [email protected]
yksikönpäällikkö Eeva Aittoniemi, p. 0295 150 170, [email protected]

Sivun alkuun