Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson: Tuomareiden viesti otettava vakavasti

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 19.4.2022 15.43
Tiedote

Suomen tuomariliitto on tehnyt kyselyn tuomareille, esittelijöille ja käräjänotaareille tuomioistuimiin kohdistuvista epäasiallisista vaikuttamisyrityksistä, työssä jaksamisesta ja tuomioistuinuran houkuttelevuudesta. Kyselyn tänään julkaistuista tuloksista käy ilmi, että tuomareiden, esittelijöiden ja käräjänotaareiden työmäärä on kasvanut ja, että he ovat vakavasti kuormittuneita.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tutustunut kyselyn tuloksiin, ja suhtautuu niihin hyvin vakavasti. 

- Nämä tulokset ovat pysäyttäviä. Tuomioistuinlaitos on oikeusvaltiomme perusta. Siellä työskentelevillä ihmisillä tulee olla puitteet, jotka mahdollistavat työhyvinvoinnin ja huolellisen työn. On huolestuttavaa, että lähes puolet vastaajista kokevat stressioireita ja että heillä ei ole aikaa valmisteluun eikä tuomioiden kirjoittamiseen. Näin ei saisi olla, ministeri Henriksson sanoo.

- Tuomioistuinlaitoksen resurssitilanne ja työkuorma ovat mukana koko oikeuslaitosta koskevassa selonteossa, joka viedään eduskunnan käsiteltäväksi syksyllä. Sen pohjalta toivon, että on mahdollista tehdä tarvittavat resurssilisäykset, Henriksson jatkaa

Lisätietoja:
erityisavustaja Maria Swanljung, p. 029 515 0023, [email protected]

Sivun alkuun