Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeriön osastopäälliköt nimettiin viisivuotiskaudelle

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 11.7.2019 13.16
Uutinen

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeusministeriön osastopäälliköt ajalle 1.1.2020-30.4.2024

Kaikki virkoihin nimitetyt henkilöt toimivat jo tällä hetkellä osastopäällikköinä määräaikaisessa virkasuhteessa. Oikeusministeriö teki keväällä määräaikaiset nimitykset, sillä silloin toiminut toimitusministeristö ei voinut tehdä ylimmän johdon virkanimityksiä.

Demokratia- ja julkisoikeusosaston päällikkönä toimii oikeustieteen kandidaatti Johanna Suurpää. Osasto vastaa demokratia-, kieli-, ja perusoikeusasioista sekä julkisoikeus- ja yleisen EU-oikeuden asioista.

Hallinto- ja ohjausosaston päällikkönä toimii valtiotieteen maisteri Tapio Laamanen. Osasto vastaa talous-, henkilöstö-, tietohallinto- ja hallintoasioista.

Kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosaston päällikkönä toimii kauppatieteiden maisteri Arto Kujala. Osasto vastaa rikos-, ja prosessioikeudesta, kriminaalipolitiikasta ja rikoksentorjunnasta sekä syyttäjä- ja rikosseuraamusasioista.

Yksityisoikeus- ja oikeudenhoito-osaston päällikkönä toimii oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Antti Leinonen. Osasto vastaa yksityisoikeutta, oikeusapua, ulosottoa, talous- ja velkaneuvontaa, edunvalvontaa sekä tuomioistuimia koskevista asioista.

Oikeusministeriön organisaatio uudistui toukokuussa.

Lisätietoja:
kansliapäällikkö Pekka Timonen, puh. 09 1606 7502, [email protected]

Sivun alkuun