Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeriön yhteydessä toimivien valtuutettujen ja muiden itsenäisten toimijoiden hallinnollista yhdistämistä selvitetään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 29.11.2018 13.10 | Julkaistu suomeksi 29.11.2018 klo 13.12
Tiedote

Oikeusministeriö on käynnistänyt selvityksen, voitaisiinko ministeriön yhteydessä toimivat erillisvirastot yhdistää hallinnollisesti uudeksi toimijaksi. Oikeusministeriö on kutsunut selvityshenkilöksi varatuomari Juhani Jokisen.

Selvitys koskee tietosuojavaltuutettua, lapsiasiavaltuutettua, tasa-arvovaltuutettua, yhdenvertaisuusvaltuutettua, Onnettomuustutkintakeskusta ja Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti Heunia. Tavoitteena on selvittää vaihtoehtoja toimintojen hallinnollisesta kokoamisesta yhteen siten, että toimijoiden itsenäistä asemaa ei vaaranneta eikä niiden tehtäväkenttää muuteta.

Selvityshenkilö käyttää työnsä lähtökohtana kuluttaja-asiamiehen itsenäistä asemaa ja ratkaisuvaltaa nykyisen Kilpailu- ja kuluttajaviraston osana. Työssä otetaan huomioon toimijoiden erityispiirteet ja siihen liitetään eduskunnan hyväksymän uuden tietosuojalainsäädännön yhteydessä edellyttämä tietosuojavaltuutetun toiminnan organisoinnin arviointi.

Hallintotehtävien kokoamisella tavoitellaan resurssien suuntaamista kasvavassa määrin toimijoiden sisältötyöhön. Yhteiset hallinnon ja viestinnän resurssit voisivat tuoda synergiaetuja. Selvityksen tarkoituksena on tuottaa tietoa myöhemmin tehtävän päätöksenteon tueksi.

Selvityshenkilön työ valmistuu maaliskuun 2019 loppuun mennessä. Sitä tukemaan asetetaan ohjausryhmä, jossa on edustus kyseisiltä toimijoilta ja oikeusministeriöstä.

Lisätietoja:

Kansliapäällikkö Pekka Timonen, puh. 09 1606 7502
Selvityshenkilö, varatuomari Juhani Jokinen, puh.  050 3310641

Sivun alkuun