Hyppää sisältöön
Media

Otakantaa.fi uudistuu – osallistu pilotointiin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 17.11.2015 14.27
Uutinen

Oikeusministeriön ylläpitämä otakantaa.fi-palvelu uudistuu vuoden 2015 loppuun mennessä. Otakantaa.fi tarjoaa projekteille, valmisteilla oleville asioille tai ideoille veloituksettoman osallistumisympäristön. Palvelun avulla kansalaiset voivat reaaliaikaisesti seurata julkishallinnon hankkeita, osallistua keskusteluun valmisteilla olevista asioista ja vaikuttaa päätöksentekoon.

Maksuton ja helppokäyttöinen palvelu

Mikä organisaatio tai kuka tahansa – kunta, ministeriö, virasto, järjestö tai kansalainen – voi ottaa otakantaa.fi:n maksutta käyttöönsä ja tuoda sinne oman hankkeensa keskusteltavaksi. Hallinnon hankkeet kuitenkin erotetaan palvelussa muista hankkeista, mikä takaa luotettavuuden.

Uusi palvelu on entistä helppokäyttöisempi. Keskeisiä toimintoja (hanke, keskustelu ja kysely) on virtaviivaistettu ja osallistumiskynnystä madallettu poistamalla käytöstä vahva sähköinen tunnistautuminen. Hankkeita avaavat organisaatiot tuodaan palvelussa nykyistä paremmin esille organisaatiosivujen avulla.

Kehitysversioon toivotaan käyttäjien kommentteja

Uusi palvelu otetaan käyttöön tammikuussa 2016. Parhaillaan on valmisteilla kehitysversio, johon toivotaan käyttäjien kommentteja. Rekisteröitymällä palveluun kehitysversion kautta pääsee jo testaamaan hankkeen avaamista sekä keskustelun ja kyselyn luontia. Kehitysversio ei vielä toimi kaikilta osin siten kuin lopullinen palvelu tulee käyttäytymään ja siitä puuttuu joitain ominaisuuksia. Tutustu kehitysversioon osoitteessa https://otka.fns.fi/fi 

Uuden palvelun toimintaa voi tarkastella myös prototyypin kautta osoitteessa http://ux.fns.fi/ok/Proto5/ 

Ilmoittaudu mukaan pilotointiin

Uudistetun otakantaa.fi-palvelun pilotoinnista kiinnostuneita tahoja pyydetään olemaan yhteydessä oikeusministeriöön. Pilotointivaiheessa oikeusministeriö avustaa organisaatioita palvelun käytössä ja käyttöönotossa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pilotointiin: otakantaa.om(at)om.fi

Otakantaa.fi-palvelu on osa oikeusministeriön sähköisiä demokratiapalveluita, jotka on kehitetty osana valtiovarainministeriön koordinoimaa Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe-ohjelma).

Sivun alkuun