Hyppää sisältöön
Media

Pellonvuokrasopimusten enimmäiskestoon pidennys

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 24.1.2011 22.00
Tiedote -

Maatalousmaan vuokrausta koskevien sopimusten enimmäiskesto pitenee helmikuun alusta lähtien. Maatila rakennuksineen saadaan jatkossa vuokrata enintään 25 vuodeksi ja pelto enintään 20 vuodeksi. Enimmäisajat pitenevät siten kymmenellä vuodella nykyisestä.

Pitkät vuokrasopimukset helpottavat maatalouselinkeinon pitkäjänteistä harjoittamista ja kannustavat vuokralaisia tekemään peltojen perusparannuksia. Uudistuksen myötä tulee myös nykyistä laajemmin mahdolliseksi myöntää maatalous- ja ympäristötukia vuokramaille.

Samalla tulevat voimaan myös lakiin lisätyt säännökset vuokralaisen oikeudesta purkaa maanvuokrasopimus vuokranantajan sopimusrikkomuksen perusteella. Kyseessä voi olla esimerkiksi tilanne, jossa vuokralainen ei saa vuokra-aluetta hallintaansa sovittuna aikana tai vuokra-alue ei ole sopimuksen mukaisessa kunnossa.

Vuokralainen voi tietyissä tilanteissa hakea tuomioistuimelta luvan irtisanoa määräaikainen vuokrasopimus tai siirtää se toiselle. Tällä turvataan vuokralaisen asemaa erityisesti pitkissä pellonvuokrasopimuksissa.

Lisätietoja:
lainsäädäntöneuvos Tuomo Antila, puh. 09 1606 7719, sähköposti: [email protected]

Tuija Brax
Sivun alkuun