Hyppää sisältöön
Media

Pohjoismainen työryhmä vahvistaa ihmiskaupan vastaista työtä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 21.6.2022 11.43
Tiedote

Pohjoismaiden oikeusministerit ovat päättäneet perustaa ihmiskaupan vastaisen pohjoismaisen työryhmän. Työryhmä vaihtaa tietoja ja kokemuksia sekä tekee pohjoismaisella tasolla aloitteita ihmiskaupan vastaisen työn vahvistamiseksi.

- Pohjoismaiden neuvoston ja Pohjoismaiden ministerineuvoston tekemästä tutkimuksesta käy ilmi, että Pohjoismaiden kansalaisten mielestä rajat ylittävän rikollisuuden torjunta on pohjoismaisen yhteistyön tärkein osa-alue. Ihmiskaupan osalta arvioidaan, että kasvavat kansainväliset jännitteet, viimeisimpänä Ukrainan sota, sekä ilmastonmuutos lisäävät entisestään pakolaisvirtoja ja ihmiskaupan riskejä Pohjoismaissa, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Suomen aloitteesta

Pohjoismaiden oikeusministerineuvosto päätti viime vuonna Suomen aloitteesta selvittää tarvetta tehostaa pohjoismaista yhteistyötä ihmiskaupan torjunnassa. Asiaa on nyt selvitetty ja asiantuntijoiden mielestä yhteistyötä on tiivistettävä.

Pohjoismaiden oikeusministerit ovat nyt kokouksessaan päättäneet perustaa ihmiskaupan vastaisen pohjoismaisen työryhmän ihmiskaupan vastaisen työn kansallisille koordinaattoreille. Työryhmä jakaa muun muassa hyviä käytänteitä ja kokemuksia ihmiskaupan vastaisesta työstä, suunnittelee rajat ylittävää ihmiskaupan vastaista yhteistyötä ja tukee operatiivisia toimijoita Pohjoismaissa.

- Olen erittäin iloinen, että hyvä yhteistyö ihmiskaupan torjunnassa jatkuu. Ihmiskauppa on pohjimmiltaan muiden ihmisten törkeää hyväksikäyttöä, joka kohdistuu myös lapsiin. On tärkeää, että ihmiskaupan torjunta on yhteinen projektimme. Yhdessä voimme tehdä enemmän, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Suomi ja Norja kutsuvat yhdessä työryhmän koolle ensimmäiseen kokoukseen syksyllä 2022.

Lisätietoja:
valtioneuvoston ihmiskaupan vastaisen työn koordinaattori Venla Roth, p. 0295 150011,  [email protected]

Sivun alkuun