Hyppää sisältöön
Media

Rahoituspalvelujen etämyyntiä koskevaa sääntelyä ajantasaistetaan EU:ssa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 8.7.2022 10.41
Tiedote

EU:ssa ajanmukaistetaan rahoituspalvelujen etämyynnin sääntelyä. Tavoitteena on edistää rahoituspalvelujen tarjontaa EU:ssa ja samalla varmistaa niiden korkea kuluttajansuoja. Valtioneuvosto lähetti direktiiviehdotuksen tänään eduskunnalle.

Euroopan komissio antoi toukokuussa ehdotuksen, jolla on tarkoitus muuttaa kuluttajan oikeuksista annettua direktiiviä siten, että sen soveltamisalaan tulisivat myös rahoituspalvelut. Uudistuksessa voimassa oleva rahoituspalvelujen etämyyntiä kuluttajille koskeva direktiivi kumottaisiin. Uudistaminen on tullut ajankohtaiseksi yksittäisiä rahoitustuotteita ja -palveluja koskevan uuden sääntelyn ja digitalisaation etenemisen vuoksi. Direktiivi toisi muutoksia muun muassa ennen rahoituspalvelujen etäsopimuksen tekemistä kuluttajalle annettaviin tietoihin ja peruuttamisoikeuden käyttöön. 

Valtioneuvosto kannattaa direktiiviehdotuksen tavoitteita, mutta pitää tärkeänä, että direktiiviehdotuksen suhde yksittäisiä rahoitustuotteita ja -palveluja koskevaan erityissääntelyyn on selkeä. Lisäksi on varmistettava, ettei ehdotus vaaranna korkeaa kuluttajansuojan tasoa. Neuvotteluissa on otettava huomioon myös rahoituspalvelujen tarjoajille aiheutuva hallinnollinen taakka.

Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Antti Laitila, p.0295 150 08, [email protected]

Valtioneuvosto.fi/päätökset 
 

Sivun alkuun