Hyppää sisältöön
Media

Oikeushallinnon tietojenkäsittelyn kehittäminen siirretään Oikeusrekisterikeskuksen tehtäväksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2012 12.00
Tiedote -

Oikeusrekisterikeskus ja Oikeushallinnon tietotekniikkakeskus yhdistetään osittain toisiinsa 1.4.2013 lähtien. Oikeusrekisterikeskus vastaa jatkossa myös tietojärjestelmien tuottamisesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa asiaa koskeva laki huomenna 16. marraskuuta.

Oikeushallinnon tietotekniikkakeskus keskittyy jatkossa hallinnonalan perustietotekniikkapalveluiden tuottamiseen.

Tarkoituksena on tuoda tietojenkäsittelyn kehittäminen osaksi hallinnonalan ydintoimintojen kehittämistä. Muutoksella valmistaudutaan myös hallitusohjelman mukaiseen valtion yleisten tieto- ja viestintäteknologisten (ICT) palveluiden keskittämiseen. Uudistuksella luodaan rakenteet, joilla keskittämistä edesautetaan.

Muutoksella pyritään myös selkeyttämään työntekijöiden asemaa valtionhallinnon ICT palvelutuotannon murroksessa ja helpottamaan hallinnonalan toiminnan kehittämistä tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntäen.

Muutos koskettaa noin 60 henkilöä, joiden tehtävät ja virat siirtyvät Oikeushallinnon tietotekniikkakeskuksesta Oikeusrekisterikeskukseen. Uudistus ei vaaranna kenenkään työpaikkaa. Molemmat virastot sijaitsevat Hämeenlinnassa.

Lisätietoja:
tietohallintojohtaja Max Hamberg, puh. 02951 50134,
ylitarkastaja Jennimari Huovinen, puh. 02951 50394,
sähköposti: [email protected]

Oikeusrekisterikeskus

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun