Hyppää sisältöön
Media

Rikosten ehkäisyhanke keskittyy erityisesti nuoriin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2019 10.31
Tiedote

Oikeusministeriö on asettanut rikoksia ehkäisevän hankkeen. Siinä kehitetään valtakunnallisia työmenetelmiä, joilla voitaisiin tehostaa rikosten ennaltaehkäisyä sekä uusintarikollisuuden ehkäisyä.

- Rikosten ehkäiseminen on yhteiskunnalle edullisempaa kuin jälkikäteen puuttuminen. On tärkeää lisätä mahdollisuuksia osallistua rikoksetonta elämää tukevaan toimintaan sekä rangaistuksen suorittamisen aikana että sen jälkeen, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Hankkeessa kiinnitetään huomiota erityisesti väkivalta- ja seksuaalirikosten ehkäisyyn sekä rikoksilla oireilevien ja päihteitä käyttävien nuorten tukemiseen.

Oikeusministeriölle on osoitettu hallitusohjelmassa rahoitus rikoksia ehkäisevään hankkeeseen kolmeksi vuodeksi. Rahoitus (noin 2,3 miljoonaa euroa/vuosi) ohjataan valtionavustuksina yhteisöille, jotka kuntouttavat väkivalta- ja seksuaalirikollisia sekä tukevat rikoksilla oireilevia nuoria ja toimivat nuorten päihteiden käytön ennaltaehkäisytyössä. Rahoitettavien ohjelmien vaikuttavuuden arvioinnista toteutetaan lisäksi hankkeen aikana erillinen tutkimus.

Rikollisuuden ennaltaehkäisyyn tähtäävät toimenpiteet ulottuvat usean ministeriön hallinnonalalle. Hanketta koordinoi oikeusministeriö yhdessä hankkeelle asetetun ohjausryhmän kanssa. Hankkeen toimikausi päättyy 30. huhtikuuta 2023.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Minna Piispa, puh. 0295 150 223, [email protected]
erityisasiantuntija Saija Sambou, puh. 0295 150 352, [email protected]

Rikosten ennaltaehkäisyhanke

Sivun alkuun