Hyppää sisältöön
Media

Sähköisen kansalaisaloitepalvelun toteuttaja valittu

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 15.5.2012 10.00
Tiedote -

Kansalaisaloitteen tekemistä varten tarkoitetutun sähköisen aloitepalvelun toteuttajaksi ja järjestelmätoimittajaksi on valittu Solita Oy. Hankintaa koskeva tarjouskilpailu toteutettiin ns. avointa menettelyä käyttäen.

Mahdollisuus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi tuli voimaan maaliskuun alusta.
Kansalaisaloitetta tukevat 50 000 äänioikeutetun Suomen kansalaisen allekirjoitukset eli kannatusilmoitukset on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa joko paperilla tai tietoverkossa. Verkkokeräyksessä käyttöön on loppuvuodesta tulossa oikeusministeriön ylläpitämä maksuton verkkopalvelu, jonka rakentaminen käynnistyy välittömästi nyt tehdyn toimittajavalinnan jälkeen.

Verkkopalvelun avulla voi jatkossa sekä tehdä kansalaisaloitteita eduskunnalle että kuntalaisaloitteita kunnallisille päättäjille samoin kuin kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Uusi verkkopalvelu tulee osaksi ns. Osallistumisympäristöä, joka toteuttaa ja kokoaa yhteen useita kansalaisvaikuttamiseen liittyviä verkkopalveluita. Osallistumisympäristö-hanke kuuluu valtiovarainministeriön koordinoimaan Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaan (SADe-ohjelma), jonka tavoitteena on tuoda sähköisen asioinnin palvelut kansalaisten ja viranomaisten ulottuville.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Teemu Ropponen, puh. 09 1606 7529, ja
hankepäällikkö Mikko Levämäki, puh. 09 1606 7922
[email protected]

Tietoa kansalaisaloitteesta

Kansalaisaloite Facebookissa

Lisätietoa
Osallistumisympäristö-hankkeesta

SADe-ohjelmasta

Sivun alkuun