Hyppää sisältöön
Media

Seksuaalisen häirinnän vastainen kampanja käynnistyy – kyllä kaikki meistä voivat puuttua

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 16.8.2021 12.13
Tiedote
Kyllä kaikki voi puuttua seksuaaliseen häirintään. Jokaisella on rooli seksuaalisen häirinnän tilanteissa. Myös sivustakatsojalla. #kylläkaikkimeistä

Tänään käynnistyy oikeusministeriön mediakampanja, joka rohkaisee sivustakatsojia puuttumaan nuoriin naisiin kohdistuvaan seksuaaliseen häirintään. Kampanja on osa hallituksen naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelmaa.

Kyllä kaikki meistä -kampanjalla pyritään näyttämään, miten sivustakatsojat voivat pienin keinoin puuttua arkielämän häirintätilanteisiin ja toimia uhrin tukena. Kampanjalla halutaan tavoittaa etenkin sellaisia ihmisiä, jotka eivät ehkä aiemmin ole puuttuneet häirintään tai nähneet keskustelua aiheesta. Tavoitteena on herätellä ihmisiä pohtimaan omaa rooliaan ja toimintaansa tilanteissa, joissa tapahtuu seksuaalista häirintää. Suomessa ei ole aikaisemmin juuri kiinnitetty huomiota sivustakatsojien rooliin seksuaalisen häirinnän ehkäisyssä.

Kampanjan kasvoja ovat tubettajakaksikko Molybros, YouTube-ryhmä Blokess, räppäri Melo, e-urheilija Mike Lanki, kokki Akseli Herlevi ja jalkapalloilija Joona Toivio. Kampanjaan sisältyy kampanjakasvojen tähdittämiä videoita, joita näytetään sekä sosiaalisessa mediassa että YLEllä. Lisäksi kampanjaan sisältyy teksti- ja videomainontaa sosiaalisessa mediassa sekä ulkomainontaa. Kampanja kestää kaksi viikkoa.

Kampanjan suunnittelussa ovat olleet mukana oikeusministeriön asiantuntijoiden lisäksi 15–25-vuotiaista nuorista koostuva raati, Helsingin Tyttöjen talon seksuaaliväkivaltatyön asiantuntijat ja rikoksentorjuntaneuvoston sihteeristö.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Elina Ruuskanen, p. 0295 150 418, [email protected]

Kampanjavideo YouTubessa
 

 

----

Rikkinäinen linkki poistettu 21.7.2023.

Sivun alkuun