Hyppää sisältöön
Media

Suomen ja Venäjän asiantuntijat perehtyvät kv. lapsi- ja perheoikeuteen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 15.3.2011 8.02
Tiedote -

Oikeusministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö järjestävät yhdessä Venäjän opetus- ja tiedeministeriön kanssa kansainvälisen lapsi- ja perheoikeuden asiantuntijakonferenssin 22. – 23. maaliskuuta Helsingissä.

Konferenssista on sovittu Suomen ja Venäjän viranomaisten välillä viime vuoden aikana, ja se on osa oikeusministeriön toteuttamaa siviilioikeudellista yhteistyötä koskevaa lähialuehanketta. Konferenssin tavoitteena on lisätä tuntemusta kansainvälisestä perheoikeudesta sekä kummankin maan perhelainsäädännöstä ja lastensuojelujärjestelmistä.

Erityisesti tarkoitus on keskustella Venäjän liittymisestä Haagin lapsikaappaussopimukseen ja sen jälkeisestä sopimuksen tehokkaasta soveltamisesta Venäjällä. Venäjän asiantuntijoille esitellään lapsikaappaussopimuksen mukaisen keskusviranomaisen toimintaa Suomessa. Lisäksi esitellään lastensuojelun ennalta ehkäisevää toimintaa Suomessa ja keskustellaan lastensuojelun menettelytavoista Venäjällä.

Konferenssin avaavat oikeusministeriön kansliapäällikkö Tiina Astola, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäki sekä Venäjän opetus- ja tiedeministeriön osastonjohtaja Alla Dzugajeva. Venäjällä opetus- ja tiedeministeriö vastaa lapsi- ja perheasioista. Konferenssin puhujina on Haagin kansainvälisen yksityisoikeuden konferenssin apulaispääsihteeri William Duncan sekä suomalaisia ja venäläisiä korkean tason asiantuntijoita.

Konferenssin toisena päivänä osallistujat käyvät tutustumassa lasten avohuollon Luotsi-toimintaan Helsingin Itäkeskuksessa sekä lapsikaappaus- ja elatusapuasioiden keskusviranomaisen toimintaan oikeusministeriön kansainvälisessä yksikössä.

Konferenssin päätteeksi osallistujat sopivat yhteistyön tavoitteista ja toimenpiteistä jatkossa.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Marina Venäläinen (OM), puh. 09 1606 7947, sähköposti: [email protected] ja
neuvotteleva virkamies Lotta Silvennoinen, (STM), puh. 09 1607 4358,
sähköposti: [email protected]

Sivun alkuun