Hyppää sisältöön
Media

Suomi ainoana maana pannut täytäntöön kaikki Grecon suositukset kansanedustajien, tuomareiden ja syyttäjien korruption estämiseksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 14.5.2018 16.29
Uutinen

Suomi saa kiitosta Grecon tuoreessa raportissa, jossa tarkasteltiin eri maiden toimia kansanedustajien, tuomareiden ja syyttäjien toimintaan liittyvän korruption estämiseksi. Vertailun maista Suomi oli ainoana toteuttanut kaikki Grecon suositukset.

Euroopan neuvoston korruptionvastaisen toimielimen Grecon (Group of States against Corruption) raportissa arvioitiin, kuinka eri maissa oli pantu täytäntöön sen antamat suositukset kansanedustajien, tuomareiden ja syyttäjien toimintaan liittyvän korruption estämiseksi.

Seurantaraportissaan Greco toteaa, että viime vuoden loppuun mennessä Suomi oli ainoana maana pannut täytäntöön kaikki suositukset niin kansanedustajien kuin tuomareiden ja syyttäjienkin kohdalla.

Seuraavaksi parhaiten suositukset oli pantu täytäntöön Isossa-Britanniassa, Ruotsissa ja Virossa. Kaikkiaan Greco toteaa, että suositukset on otettu käyttöön toivottua hitaammin, vaikka kehitystä korruption vastaisissa toimissa onkin tapahtunut. Parhaiten eri maissa toteutettu oli suositukset, jotka liittyivät syyttäjien toimiin korruption ehkäisemiseksi.

Grecon englanninkielinen arviointiraportti on luettavissa kokonaisuudessaan Grecon verkkosivuilla.

Vuonna 1999 perustettuun Grecoon kuuluu tällä hetkellä kaikkiaan 49 maata, eurooppalaisten maiden lisäksi myös Yhdysvallat. Greco valvoo korruptionvastaisten sopimusten noudattamista jäsenmaihin tehtävillä maatarkastuksilla.

Lisätiedot:

neuvotteleva virkamies Catharina Groop, oikeusministeriö, puh. 02951 50207, [email protected]

Sivun alkuun