Hyppää sisältöön
Media

Tietoa kielellisistä oikeuksista viittomakielellä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 4.12.2018 9.00 | Julkaistu suomeksi 4.12.2018 klo 9.17
Uutinen

Mitä kielelliset oikeudet ovat ja kenelle ne kuuluvat? Tästä saa tietoa nyt myös viittomakielellä ja selkokielellä videoilla, jotka oikeusministeriö on julkaissut youtube-kanavallaan.

Oikeusministeriön tehtävänä on edistää kielellisten oikeuksien toteutumista. Ministeriössä on valmisteltu kielellisistä oikeuksista esite, joka on saatavilla molemmilla viittomakielillä ja selkokielellä. Esitteen tarkoituksena on antaa yleistietoa kielellisistä oikeuksista ja siitä, mitä kielelliset oikeudet tarkoittavat asioidessa viranomaisten kanssa.

Kieliesitteessä konkretisoidaan esimerkkien avulla, mitä kielelliset oikeudet tarkoittavat arjen tilanteissa sekä määritellään esimerkiksi se, mitä eroa on äidinkielellä ja asiointikielellä.

Tiesitkö muuten, että Suomessa on kolme virallista saamenkieltä ja että Suomessa käytetään kahta eri viittomakieltä? Tutustu esitteeseen ja opi lisää kielellisistä oikeuksistasi!

Lisätietoja: erityisasiantuntija Vava Lunabba, puh. 02951 50136, ja hallitussihteeri Maija Iles, puh. 02951 50038, sähköpostit: [email protected]

Tietoa kielellisistä oikeuksista viittomakielellä 

Kielelliset oikeudet

Sivun alkuun