Hyppää sisältöön
Media

Tuomioistuinviraston ylijohtajaksi Riku Jaakkola

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 20.6.2019 9.01
Tiedote

Tuomioistuinviraston ylijohtajaksi on nimitetty oikeustieteiden kandidaatti, varatuomari Riku Jaakkola. Vuoden 2020 alussa toimintansa aloittavan Tuomioistuinviraston ylijohtajan virka on viisivuotinen.

Jaakkolan toimikausi alkaa 1. tammikuuta, mutta hän aloittaa Tuomioistuinvirastoa valmistelevissa tehtävissä oikeusministeriössä kuitenkin jo aiemmin.

Jaakkola on vuodesta 2015 toiminut Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden laamannina. Aikaisemmalla työurallaan Jaakkola on toiminut muun muassa käräjätuomarina Etelä-Pohjanmaan, Kauhajoen ja Alavuden käräjäoikeuksissa sekä esittelijänä Vaasan hovioikeudessa. Jaakkolalla on kokemusta myös kansainvälisistä tuomarin tehtävistä.

Ylijohtajan valitsi Tuomioistuinviraston johtokunta, joka käyttää virastossa ylintä päätösvaltaa. Ylijohtaja vastaa viraston päivittäisestä johtamisesta.

Tuomioistuinvirasto toimii oikeusministeriön hallinnonalalla, mutta se on itsenäinen keskusvirasto. Virastolle siirtyy suurin osa tällä hetkellä oikeusministeriössä hoidettavista keskushallintotehtävistä. Tuomioistuinvirastossa työskentelee sen toiminnan alkaessa noin 45 henkilöä, ja se sijoitetaan Vantaalle.

Lisätietoja:

Tuomioistuinviraston johtokunnan puheenjohtaja, oikeusneuvos Asko Välimaa, puh. 0295 640 000, [email protected],

Tuomioistuinviraston johtokunnan sihteeri, erityisasiantuntija Anu Koivuluoma, oikeusministeriö, puh. 0295 150 228, [email protected]

Sivun alkuun