Hyppää sisältöön
Media

Turun puukotusten tutkinnassa annettujen turvallisuussuositusten seuranta valmistunut

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 20.5.2019 11.09
Tiedote

Ministeriöiden kansliapäälliköt ovat saaneet selvityksen siitä, mihin toimenpiteisiin eri viranomaiset ovat ryhtyneet Turussa vuonna 2017 tapahtuneen puukotusiskun tutkinnassa annettujen turvallisuussuositusten johdosta.

Turussa 18.8.2017 tapahtuneen puukotusiskun tutkintaryhmän laatima tutkintaselostus sisälsi yhdeksän turvallisuussuositusta. Suositukset oli osoitettu Maahanmuuttovirastolle, oikeusministeriölle, sisäministeriölle, sosiaali- ja terveysministeriölle, Poliisihallitukselle, Suojelupoliisille, Hätäkeskuslaitokselle ja valtioneuvoston tilannekeskukselle. Kyseiset viranomaiset ovat nyt antaneet omat selvityksensä toimenpiteistä, joihin ne ovat ryhtyneet turvallisuussuositusten johdosta.

Turvallisuustutkintalain mukaan kukin ministeriö seuraa omalla toimialallaan poikkeuksellisen tapahtuman tutkinnassa annettujen turvallisuussuositusten johdosta tehtävien toimenpiteiden toteutumista.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Pekka Timonen, puh. 09 1606 7502, sähköposti muotoa [email protected]

hallitussihteeri Johanna Nyberg (eri viranomaisten yhteyshenkilöitä koskevat tiedustelut), puh. 0295 150 068, sähköposti: [email protected]

Muistio: Tutkintaselostus Turun puukotuksista 18.8.2017 –turvallisuussuositusten seuranta

Sivun alkuun