Hyppää sisältöön
Media

Työtuomioistuimen presidentiksi Pekka Pärnänen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 25.1.2018 13.23
Tiedote

Hallitus esitti tänään, että työtuomioistuimen presidentiksi nimitetään hovioikeudenlaamanni Pekka Pärnänen 1.3.2018 lukien 28.2.2025 päättyväksi määräajaksi. Tasavallan presidentin on tarkoitus päättää nimityksestä tiistaina 30.1.2018.

Pärnänen on Itä-Suomen hovioikeuden hovioikeudenlaamanni. Hän toimii määräaikaisena laamannina Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa. Pärnänen on toiminut aikaisemmin osastonjohtajana, hovioikeudenneuvoksena ja viskaalina hovioikeudessa, oikeusneuvosmiehenä ja sihteerinä raastuvanoikeudessa, käräjätuomarina eri käräjäoikeuksissa sekä työtuomioistuinneuvoksena työtuomioistuimessa.

Lisäksi hän on toiminut erityisasiantuntijana ja hallitusneuvoksena oikeusministeriössä. Pärnänen on ollut myös työtuomioistuimen asiantuntijajäsenen varajäsenenä.

Hän on työneuvoston puheenjohtaja, Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunnan varajäsen ja tuomarinvalintalautakunnan jäsen.

Työtuomioistuimen presidentin virka tuli auki presidentti Jorma Saloheimon eläkkeelle siirtymisen johdosta.

Työtuomioistuin ratkaisee erityistuomioistuimena työ- ja virkaehtosopimusriitoja. Työtuomioistuin toimii lisäksi muutoksenhakutuomioistuimena työehtosopimusten yleissitovuuden vahvistamista koskevissa asioissa. Työtuomioistuimessa saa hakea muutosta myös eräisiin työneuvoston poikkeuslupa-asioissa antamiin ratkaisuihin. Lisäksi työtuomioistuin voi antaa lausuntoja muille tuomioistuimille. Työtuomioistuimessa on presidentin lisäksi työtuomioistuinneuvos, neljä sihteeriä sekä neljätoista sivutoimista jäsentä varajäsenineen. Muuta henkilöstöä on noin neljä henkilöä.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Tuula Pääkkönen, puhelin 02951 50082, sähköposti [email protected]

Sivun alkuun